Från Hantverkaregatan till Smålandsgatan i Kalmar

2002-05-21. och 2017-10-27
Hur är Kalmar stad? Ja, som jag nämnde i förra bladet,
Kalmar är vanligtvis en trevlig stad. Den är tillräckligt stor för att man ska smälta in i massan men också tillräckligt liten för att lätt skaffa sej vänner. Fastän den är rik på historia så är den en modern dynamisk stad, - den har faktiskt allting. Som du vet är Stockholm Sveriges huvudstad, men det var en gång -  Kalmar var huvudstad i hela Norden. Det är nu över  600 år sedan och Kalmar har celebrerat detta 1997 eftersom det var på 1300-talet som detta hände och var i bruk under några år.
Jag heter Egon, och jag tänkte skriva något ditt och datt, lära sej tekniken att kunna göra en mycket enkel hemsida och det gäller också bilderna som kommer med, Det blir för mej en intressant verksamhet att med hjälp av tangenterna bolla lite med sej själv och man kan ju börja på den plats där man först slog upp ögonen. Nej, det var inte så lätt, för jag har inga bilder från den tiden.
Det blir bäst att börja i andra änden på livet och då blir det den plats där jag nu lever och trivs, så  gå över till nästa spalt .

Har trivts så bra i trettiofem år här i Kalmar, å det kanske berodde på att det var mycket att göra, med ett hus byggt på tjugotalet och som behövde rustas upp på alla vis. Hade byggt ett inglasat, separat uterum och försökte få lite blommor att växa i trädgården.
 Det kom inte så många fåglar å hälsade på i trädgården. Men vi hade en trogen gäst som jag  reserverade en krossad valnöt till varje morgon  - en skata. Det har gått ett tag, från det jag skrev detta blad,   Denna bild visar skatan. Hon bjöd dit sin kamrat ibland och de trivdes väldigt bra på matplatsen. Namnet "tjuvaktiga skatan" passade fint, men jag blev inte blivit av med något. De svek inte en enda dag från området som andra flyttfåglar. Men de såg sej alltid omkring för katten lurade i busken å de var lite rädda för mej också - Vi bodde där i  35 år - det var mycket trevligt där.
     
                                      

   
den 27 oktober 2017