Mina sidor om radioOm hus, jobb och resor
Har alltid varit intresserad av radiokommunikation i flera olika moder. Det tog tre år av dagliga fritidsstudier i el-lära, morse-code,eng.språket och träning för att få certifikat. Fick order att avlägga prov vid marinens signalskola i Karlskrona, och fick efter ansökan hos Kungl.Telestyrelsen A-certifikat med signalen SM7BGE 
Jag bodde i lägenhet och skaffade mej efter ett tag en sommarstuga med stor tomt
där jag byggde mycket fina antenner. Det blev en bra kombination att få snickra och rusta upp byggnaderna och koppla av med radiobygge å få radiovänner både nära och fjärran. Kanske mera om detta senare.
Det blev i alla fall många kontakter och väggarna blev
fulla med kort jag fick från världens alla hörn.
Hade dock vid denna tiden ännu inte blivit fri från arbetet i skogen. Ägde ju bara en del av skogen så varför inte sluta med att jobba där och bygga en villa på en tomt i samhället i stället?
 
Jag gjorde så, och det var ett mycket trevligare jobb än
att komma direkt från kontoret och ut i skogen.
Det blev en trevlig fritidssysselsättning.
Du kommer till en beskrivning om detta senare i min hemsida här. Att jag skulle bo i det hade jag inte tänkt.
Jag sålde den sedan, utan att ha flyttat in.
Mitt nästa hem blev i stället villan på Getingen i Kalmar. Denna hade ett mycket centralt och bra läge men fordrade av mej nästan ett år med helrenovering innan den var inflyttningsklar. Kunde dock,under denna fyrtioåriga period av mitt liv, liksom mellan varven, koppla av på semester och se mej om lite i världen bl.a. se mej om i Newyork, Philadelfia och kom bl.a. till Kennedy Space Center i Florida, å det passade mej att få komma in i de fantastiska verkstäder där de första sateliterna var byggda, och att se, lite längre bort på det stora fältet, ny ramper vara under uppbyggnad. Ja, det blev sedan många trevliga resor till sammans med min fru. Vi hann med både Paris, Rom, Berlin, Jerusalem och vi tog bilen till London och Wales. Min sommarstuga såldes 2002 till en fam. i Berlin.
Du som läser detta
- jag tillverkar nog så småningom flera sidor. Vem vet?